De zorgverzekering vergoedt drie uur dieetadvisering vanuit de basisverzekering. Hierbij moet er veelal sprake zijn van een geneeskundig doel. Voor volwassenen is het eigen risico van toepassing, voor kinderen (onder de 18 jaar) is dit niet het geval.
Daarnaast hebben sommige zorgverzekeraars extra uren dieetadvisering in de aanvullende pakketten opgenomen.
Klik hier voor het volledige overzicht van de gecontracteerde zorgverzekeraars voor de praktijk in 2020.
De vergoeding vanuit het aanvullende pakket valt niet onder het eigen risico en de vergoeding vanuit de basisverzekering wordt als eerste aangesproken.
Indien de dieetadvisering onderdeel is van gecoördineerde multidisciplinaire zorg (zogenaamde ketenzorg: de praktijk valt onder RZMH (Regio Zorg Midden Holland) heeft u recht op een aantal behandeluren per jaar zonder dat dit afgaat van het eigen risico. Vraag hiernaar bij uw huisarts of praktijkondersteuner.
Directe toegankelijkheid
Alhoewel de diëtist direct toegankelijk is vergoeden sommige verzekeraars de diëtist alleen met een verwijsbrief van uw huisarts. Neem hiervoor contact op met uw eigen zorgverzekeraar.
* Disclaimer: Deze link is gebaseerd op informatie van Independer. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Raadpleeg altijd de polisvoorwaarden of vraag het uw zorgverzekeraar.